Budak Kelantan (2008) [Malay]

Go down

Budak Kelantan (2008) [Malay] Empty Budak Kelantan (2008) [Malay]

Post by enciklabu on Sat Jan 10, 2009 4:01 pm

Budak Kelantan (2008) [TVRiP] [573.27 MB]

Budak Kelantan (2008) [Malay] 1-2


Sinopsis:

Filem ini mengisahkan tentang dua orang anak muda Kelantan yang menetap di KL iaitu Buchek ( Danny X-Factor) dan Jaha (Mohd Asrul Faizal). Mereka berdua adalah rakan semasa kecil dan setelah berbelas tahun tidak berjumpa akhirnya bertemu di Ibu kota (KL).

Buchek sangat berbeza dengan Jaha kerana dia merupakan graduan Universiti manakala Jaha pula berhijrah ke KL selepas tamat persekolahnya di Sekolah Henry Gurney. Perwatakan mereka berdua juga amat jauh berbeza iaitu Buchek berpewatakan Mat Belia manakala Jaha pula sangat-sangat 'gedebe'.

Buchek berminat untuk mengetahui kehidupan Jaha yang sangat bertentangan dengan gaya hidupnya dan akhirnya mendapati kehidupan rakannya itu sangat-sangat 'liar' dan di luar batasan (sila tonton filem ini untuk mengetahui betapa buruk perangainya Jaha). Perangai Jaha ini berkali-kali disindir sebagai 'Amerika' ( Amerika??? tersangatlah subteks ) oleh kawan-kawannya. Ini mendorong Buchek untuk membantu Jaha kembali ke pangkal jalan.

Peluang Buchek untuk membawa Jaha kembali ke sifat 'manusia' yang normal muncul apabila Jaha telah jatuh hati pada teman wanitanya. Buchek merasakan dengan membiarkan 'cinta' wujud subur di dalam hati Jaha merupakan satu-satunya cara membolehkan Jaha bersifat lebih 'manusia' dan seterusnya mengubah Jaha menjadi insan yang lebih 'Hadhari' (ehem..haha). Buchek percaya hanya cinta yang mampu menyelamatkan Jaha. Untuk tujuan ini, Buchek sanggup melakukan satu pengorbanan besar dengan melepaskan kekasihnya kepada Jaha.

Muat Turun Segera!

p/s: credit to api_ at asscrew.org
enciklabu
enciklabu
Super Administrator
Super Administrator

Bilangan Post : 460
Umur : 34
Lokasi : Kuala Lumpur, Malaysia
Reputasi : 2
Tarikh Mendaftar : 24/11/2008

View user profile http://anakmelayu.co.nr

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum